Avenged Sevenfold – Nightmare (албум)

До преди този албум, не съм харесвал A7Х (както ги пишат накратко). Винаги са ми били напудрени, вчесани, избръснати, с лакирани нокти ЕМО-гей позьорчета с шумни китари и крещящ вокал. След смъртта на барабаниста им миналата година, записват албума с Майк Портной (от 8.09 бивш барабанист на Dream Theater – всички фенове сме в шок).

Тук вече нещата в звученето се променят, усеща се прогресив-метъл влиянието – много чувство в композициите, честа смяна на настроението и темпото, има една мелочидност, която никоя от емо-гей-метъл бандите не могат да достигнат. Агресия не липсва, но не се прекалява с нея. Освен леки препратки към Dream Theater, не липсват и леки Iron Maiden-ски, Faith No More-ски и  Metallica-джийски моменти, но кой казва, че е лошо нещо?

Да обобщим – ако не слушаш албума, ще те преследва духа на Rev (бившия барабанист на А7Х, лека му пръст) и Майк Портной ще си навре палките там, където най-малко ще ти хареса!

Коментари

 1. soregashi каза:

  Точно за този албум да приключиш с има прогресив метъл и е ритмичен…

 2. nice2mitiu каза:

  приемам критиката. има влияние, не мога да твърдя, че е прогресив. след като им видиш причесчиците и лакираните ноктенца, дори 2 такта да ти напомнят за Дрийм Тиътър, можеш да отчетеш развитие в музикантите и да кажеш, че имат прогресив влияние. да не забравяме субективните фактори

 3. soregashi каза:

  Не знам как точно влияе вида на една група на музиката й според теб, но явно това е основна отправна точка. Също така си личи, че си крайно незапознат с музикалната история на групата.
  Освен това си личи, че си нямаш представа колко важна част от групата беше The Rev (барабаниста) и какъв е приноса му, както за албума, така и за цялостното творчество на A7X.
  Ако отвориш Wikipedia ще разбереш и готината врътка около съкращението A7X.
  Критиката ми е основно към факта, че си писал за музика, която не познаваш, а явно не си се и постарал да опознаеш. Поста изглежда като отбиване на номера.

 4. Mr. Main каза:

  На мен поста ми харесва. А клипа е много „Стенли“

 5. nice2mitiu каза:

  да не се счита за отговор на коментара на @soregashi, а за лично мнение:
  по външния вид можем да разберем много за стила на групата. стайлинга определя към коя социална група е насочена музиката. например -- не можем да очакваме Галена да пропее класически хеви метъл, както не можем да очакваме и Tokyo Hotel да свирят блус. в тази връзка -- не очаквах музиканти с 2 кг гел в косата, грим и маникюр да свирят и 4 такта нещо, наподобяващо прогресив.

 6. FoXa каза:

  Аvenged sevenfold са много любима моя група и са далеч от тези „Scremo“ банди към , които ги приобщаваш . Стоя твърдо зад изказването на SOREGASHI и го подкрепям напълно..