Clipse – Til The Casket Drops (album)

На Clipse наистина им идва ефтено (We Got It For Cheap), понеже са от едно котило с Фарел и Чад, но има и нещо друго. Те могат да си позволят да изпробват най-извратените неща на Нептунците (като например „Trill“ от предния албум). Което пък от своя страна има две страни: или могат да избухнат с нещо, което после да канализира в ново течение (Neptunes са го правили, няколко пъти*) или да звучат ултра ъндъргаунд, което пък е ОК, т’ва са Clipse все пак. При всяко положение това са едни интересни човеци.

„Music’s been nothing but a self-made prison“

Немасова музика от едни истински черни артисти, черна музика фундамент. Сетих се за едни други артюсти, прощавайте. Но вярвам, че и те се вдъхновяват от точно тази музика. Едни от най-добрите микстейпове, едни от най-добрите лирики в жанра. Clipse, батка.

 

* Neptunes по времето на настъпването на новия милениум (плюс и минус 2-3 години) буквално вкараха нов звук в черната музика с помощта на Jay-Z, Nelly, Kelis, а малко по-късно и с първия на Джъстин. Точно благодарение на онези техни различни бийтове. И сега Мадона ги търси.

download: Clipse – Til The Casket Drops.torrent