FSB – FSB. (албум)Най-накрая успях да си купя CD на последния албум на ФСБ. „Точка“ имаше доста силен мърчъндайзинг – групата го пусна в интернет за свободно сваляне, в знак на силен протест срещу пиратството, ограбващо българската поп и рок музика (ако изобщо може да се спомене, че има такава). Ефекта не се забави – хиляди фенове поискаха албума да бъде издаден, дори предплатиха за копията си. Компакт диска видя бял свят и пожъна по-голям успех от домашен порноклип на чалгаджийка. И все пак, стига сме смятали парите на хората, до обърнем внимание на по-важната част.

16 композиции, почти 1 час – доста силно постижение, дори компилациите на Payner Music не могат да се похвалят с такава продължителност. Силен заряд в по-твърдите парчета, нежни балади, добри текстове. От първите няколко секунди си личи, че албума е правен от хора, които са свирили цял живот. Перфектно композирани, професионално записани парчета. Изсвирени с лекота, без излишно усложняване, както обичат да правят някой БГ групи (P.I.F. например), в никакъв случай радио-елементарни и лесно смилаеми (избери си – Д2, Б.Т.Р., Тома…). Албум за ценители. За хора с кадърна аудио система. За меломани, които стоят в хола си и слушат музиката. Прекалено ангажираща музика, за да ти бъде за фон, докато решаваш кръстословица. ФСБ винаги са били такива… Просто, лично аз, не очаквах албума им да бъде толкова добър, че да се конкурира със старите им неща.

За да бъда обективен – ФСБ продължават да звучат като ТОТО, почти по начина, по който оМИРОтворения звучи като Coldplay. Нищо против, само отбелязвам.

Слушай / сваляй / купи албума от официалния сайт на ФСБ! Да спомена – авантаджийската версия е с отвратително качество.

Коментари

  1. nname каза:

    не ми хареса сравнението с пайнерците, явно не правиш деление между музиката и поп-музиката