Паша Христова – Една българска роза (B. Dimov bootleg)

КЛКМ: Здрасти. Представи се с две думи. Кой си, що си. Отде си.

– Бранимир Димов, роден на 28 декември 86-та, някъде из русенските болници. По-голямата част от живота ми е преминал в ГРАД Ветово. Не знам що е град, то е по-скоро нещо като ромски резерват…

Започнах да се занимавам с музика преди около 8 години, случайно попадайки на FL studio, и тогава реших, че това е нещото с което наистина ми се ще да си губя времето за напред. Преди това бях много в рисуването, г-н Георгиев от вашия екип може и да помни наште общи проекти :D, но това беше отдавна.

Бранимир ДимовОбожавам електронната музика откак се помня и винаги съм искал сам да правя моя собствена музика, макЪр и да не съм го осъзнавал в по-ранните си години??? Това май го бях чувал в някакво интервю, някъде..

Ами ще се спра с интрото, че гледам въпроса е да се опиша с 2 думи, а аз вече съм прескочил лимита с доста.. па да не ми се карате нещо…

 

КЛКМ: Направил си убийствен хаус микс на “Една българска роза”, има един такъв много бесен откат бийта, евала. За колко време го направи, общо?

Бранимир Димов

– Всъщност започнах този проект преди година, когато случайно се ровех из ‘’Най-добрите БГ песни на миналия век’’ и като чух ‘’Една БГ роза’’ си казах: „Аааееее, ибре, оха тука ше става ремикс май и легнах да спя няколко минути по късно.. Че чак на другия ден се залових да плета нещо…

Имах проблеми с темпото –  оригиналното е около 120 bpm, а аз исках да го издокарам на 125. Главоблъсканица, докато го натаманя. Затова го и позае…бравих за няколко месеца, но си бях шибнал едно демо на mp3-то и го въртях до и по време на работа… Нали се сещаш – пишех си бележки, калкулирах, чертах схеми, гледах повторения на български сериали в Youtube, че така си казах ше зема да го довърша щото ме кефи. Иначе общо за 4 дни го довърших.. на непълно работно време.

 

КЛКМ: Живееш в Прага, кога се измести и защо?

– В Прага съм от… не знам, 4 и нещо години. Защо?? Ами в търсене на инспирация и нови преживявания…едва ли…

 

Бранимир Димов

КЛКМ: Правил ли си секс с чехкиня; а с няколко чехкини наведнъж?

– С няколко… не 🙂 А вие?

 

КЛКМ: Ние… имал ли си ситуация, в която с твой приятел и две много сладки чехкини пиете в хижа, горе има още хора, но всички те спят и вие с твоя човек по едно време решавате да си легнете като оставите пияните и молещи ви да останете чехкинчета самички? Нямал си? Е, ние с г-н Георгиев сме имали.

– Е, само говорихте? А дали горе всички са спяли?

 

КЛКМ: Нека просто преминем към следващия въпрос. Знаеш ли коя е Agáta Hanychová?

Бранимир Димов– Не, не знаех докато не погледнах в гуглето някаква си там кака с дълги крака, която не ми допада нещо. Това, че се е снимала в клипа на Ритмус (който ми напомня за марките бира Примус и Гамбринус :)), е добра реклама за момичето естествено, но не си лягам вечер с мисълта за Агата…

Няма начин да не сте забелязали колко красиви моми тропкат из града щом сте били тука, тей че днеска харесаш една, после виждаш малко по-ъпгрейдната и то не става да ги мислиш всичките…нали??

 

КЛКМ: Коя е любимата ти чешка бира и любима пражка кръчма?

Бранимир Димов– Kozel svetlý & Gambrinus, иначе за най-добра се води Pilsner Urquell, ама на мене нещо хич не ми допада.

За кръчме… не съм много по кръчмите. По-скоро бих предложил един стрип клуб Hot Peppers, пълно с полуголи каки и добър начин за освобождаване на джобовете от ненужни хартийки за нула време… също така Karlovy Lazne е много як клуб.

 

KLKM: Пусни още някое парче.

– Dactylion – това е най-новото, за сега. Eдно по-такова.. транс парче, вдъхновено от старите видео игри :), а иначе името на трака е послание към някои хора за нещо 😉

 

KLKM: Мерси. И да пиеш по една бехеровка за нас.

 .клкм 2012