George Watsky & Mody (album)

Помните ли бързо рапиращото бяло пишлеме? И второ видео имаше подобно, само че с коза. Та, въпросното пишлеме е 24-годишно еврейче от Сан Франциско, и е поет, който се изявява в Youtube – прави нелоши парчета с някой, тук-таме някоя и друга инспирираща реч.

Има нещо в тия youtube-ски музиканти, което през последните години се губи. Нарича се ентусиазъм, приятели. Ентусиазмът, който само Гошо от Почивка притежава, само където на него не му се получава. Ентусиазмът на песен и клип, записани с цел собственото удовлетворение на създателя. Музика, създадена не за да се продаде, върти по радиа, телевизии и дискотеки. Не е премерена до последния такт, не е цензуриран текста, няма продуценти, музикални анализатори и другите там фактори, които убиват музиката като изкуство.

Watsky ми харесва, главно заради текстовете – не се оплаква от нищо, позитивизъм се лее с всяка рима, не ни занимава с shorty-та, bottles in the club или boots with furrrrr. Забавен, остроумен и леко дразнещия му глас създават някакво приятно усещане при слушане. Дайте му шанс на детето, даже и няма да пиратствате, като му дръпнете албума.

download:
Watsky & Mody