Gorillaz – Hong Kong

23:21h

Първа Психиатрична Клиника УСБАЛНП „Св. Наум“

MixMan и Agopov седяха на малките дървени столчета в общата стая, облечени само в бели нощници. Изглеждаха все едно никога не са спали. Едри доктори също облечени в бяло, се разхождаха около тях и помагаха на другите пациенти да станат от земята.

Красива медицинска сестра се приближи до пациент на тяхната маса и без да обели дума заби иглата на голяма спринцовка във врата му. Устните и се разтеглиха в широка усмивка докато пациентът пърхаше с клепачи и конвулсираше, строполявайки се на земята.

MixMan и Agopov не обърнаха внимание. Погледите им бяха вперени във вратата. Нейде зад нея се чуваха крясъци.

– Много се надявам и този път да успее. – промърмори MixMan, усмихна се и внезапно стана отново сериозен.

Agopov не отговори.

След няколко крясъка зад вратата, се чу оглушителен удар и тъп звук. Вратата на общата стая се отвори и двама яки в бяло хвърлиха тялото на MoMoneyMain вътре, като торба с картофи.

Agopov и MixMan го вдигнаха от земята. MoMoneyMain даваше съвсем леки признаци на живот. Красивата мед. сестра мина покрай масата им и остави на нея поднос с три пластмасови чашки, всяка с по три разноцветни хапчета вътре. Agopov взе едната чашка, отвори устата на MoMoneyMain и изсипа съдържанието вътре.

– Почти сме там. – измърмори MixMan и на свой ред изпи хапчетата от чашката си, последван от Agopov.

MoMoney отвори широко очи и се огледа. Олющените стени започнаха да прозират, дървените мебели заизчезваха, хората станаха призраци. Усети свеж полъх по лицето си.  Нощницата на MixMan започна да става черна и да обгръща тялото му като течност. Пластмасовата чашка в ръката на Agopov започна да става стъклена. MoMoney се огледа за да различи едвам едвам очертанията на пейзажа около себе си. Бяха на високо. Погледна в ръката си. Виждаше очертанията на пура.

23:30h

На върха на Бурж Ал Араб, Дубай

MoMoney отпи от уискито си и погледна нахилен MixMan и Agopov.

– Та… да поприказваме за Gorillaz…

Gorillaz – Hong Kong.mp3

 

Коментари

  1. MixMan каза:

    Защо разкри истината, Георгиев, защооо? :))