Колко музика е нужна на човек?

Колко музика има на света?

В един утопичен свят, хората биха харесали всяка една музика, до която се докоснат. Нещо като стерилна музикална среда. Но ние живеем в този свят. И нямаме нужда от такава музикална фикция. Истината е в разнообразието. Има хубави неща, има и безлични. Затова трябва да сме музикални космополити. Нашият критерий е емоционалността, която музиката носи. И в никакъв случай нейната принадлежност. Можеш да отречеш дадена музика, но не можеш да отречеш емоционалността, която тя носи.

Колко песни сте чули през живота си?
А колко са ви харесали от първия път?

Съвременният живот е по-динамичен от всякога. Дните ни са бързи и яростни. Почти не ни остава време за музика. За мелодии. Често емоциите ни са изкуствени и преиграни. Душите ни няма да умрат ако не ги храним, но ще станат черно-бели.
Затова ние ще се опитаме да внесем цвят. Ще търсим, ще открояваме и ще демонстрираме всичко интересно. Носталгията по старите парчета. Удоволствието от новите неща. Новият звук, новите мелодии.

Колко ли музикални инструмента се използват в света?
Колко музика е нужна на човек?

Авторите на този сайт не се опитват да отговорят на тези въпроси. Те ги задават. Те са безскрупулни хора със собствено мнение за музиката. Търсачи на вечния звук. Радетели на емоционалността.

Музикални космополити.

Коментари

  1. Agopov каза:

    Музиката е навсякъде около нас… у дома, в колата, в автобуса, в мобилния телефон, заведения, клубове и т.н. Това е една от малкото зарази, за която още не е открит лек! Държа да подчертая, че администраторите на сайта са силно заразени и всеки пряк контакт с тях води до неминуемо и безвъзвратно пристрастяване към музиката! Животът е радост и тъга, аз бих добавил -- и песен! Но все пак най-важното е, че САМО ЕДНА ЧЕРНА НИНДЖА МОЖЕ ДА УБИЕ ДРУГА ЧЕРНА НИНДЖА !