Топ 3: Най-аграрни чалга хитове!

Чалгата е музика за масите. ЗА масите, НА масите, ВЪРХУ масите, ПОД масите! За всяко място, където маса хора се събират… на маса! Бидейки реалисти, трябва да отчетем, че почти всеки слуша чалга. Но има определени поп-фолк хитове, които биха се харесали само на най-аграрно ориентираните. Чалга химновете на следващите участници в Биг Брадър! Ето и моят избор за 3те най-емблематични парчета:

Трето място: Малина & Галена – Много сладко

Интрото надъхва! С дъх на бостан! Тъмнокожи и потни субекти кършат снага, набиват пети по сухата пръст и бършат пот от челото си под звука на кавала на пияния бригадир, а някой притичва до у тях си, да си донесе акордеона! Жените си мечтаят да се повозят в кола с климатик (или поне със седалки), а мъжете жадуват да пипнат сАликонова цица и да отъркат ташаци в обръсната пичка! А най-малките, сграбчили спринцовка, пълнят дини с кристализирала мастика! Идилия. Аграрен блян…

Кой човек, свикнал да ходи по асфалт, ще намери нещо стойностно в „Мирис на малини / Резенчета дини!“. Загубвам апетит на тази песен.

Второ място: Милко Калайджиев – Къде си, батко

Някой правил ли е по-педофилска песен? За разлика от горното парче, тази невероятна композиция не смърди на пот! Къде си батко смърди на пот, прикрита с дезодорант TOP TEN. Дезодорантът, с който благо се пръскаш под мишниците, преди да се качиш в трабанта (още със старите – черни регистрационни номера) и да отидеш да вземеш годеницата си след 6-тия час в училище. Горд си с нея, едва на 9 е, а вече знае цялата таблица за умножение!

Първо място: Тони Стораро – Отличен 6

Изненада! Златото взе поредният ЧОВЕК-ГЛАС – Тони Стораро! Говори ми, че не си селянин, и че си си махнал главата предния петък на тази песен, не ми пречиш! Действието се развива в Студенски град – най-голямата сбирщина от селяндури в България! И още  – „Така играеш, че искри хвърчат“, много ми прилича на „така КОПАЕШ, че искри хвърчат“… Не е интересно в селската дискотека – всеки е спал с всеки, по няколко пъти, всички са участвали в оргия, нищо че повечето от тях са братовчеди. Уникално добрата студентка, която всичките маси се чудят коя е, явно е от съседното село, щом никой не я познава… Колкото парчета с цифри да изпее Тони, никога няма да стигнат успеха на 2, 3, 4 или оная другата – „200 жени да имам…“.

ПС. Линкове НЕ давам! Отказвам да пръскам селяния по хората! Ако шефа реши – да слага!

EDIT / MixMan – Въпреки, че се видях по-горе в определението ти за тия, които са си махнали главите предния петък, и въпреки че посегна на Стораро (че и на Милко), ще дам линкове 😀

download: Малина & Галена – Много сладко.mp3

download: Милко Калайджиев – Къде си, батко.mp3

download: Тони Стораро – Отличен 6 @ Колкомузика

Коментари

 1. Dido каза:

  Ууууууу…

 2. MadWizard каза:

  Тони Сто, Биг Ша и Галка форевър ин аур хартс!!!!

 3. bobo the beast каза:

  Spored teb moje i tei pesni da se selski,ama vseki petyk i sabota se razbivame na tqh i si pravim veseloto pak na tebe 6tom ne ti haresvat neznam ti ozib6to petyk,sabota izliza6 li nqkade da se zabavlqva6 ili si stoi6 vav vas i se naslajdavash na smislenite si pesni koito i da sa te.

 4. nice2mitiu каза:

  още 3-4 поста като тоя и ще съм най-мразеният български блогър! откога си мечтая!

 5. kenny7o каза:

  Извинявам се предварително за наглото ми нахълтване в разговора, ама Bobo the Beast не мислиш ли,че то и да иска човек няма на какво друго да излезе да куфее в петък вечер освен на поредния мазен кючек в близката кръчмодека? А и аз лично не намирам нищо лошо да си седя вкъщи и да се наслаждавам на смислени песни след дългата шитава седмица,разбира се винаги може да споделя смиследното в песните с нещо алкохолно и приятна компания .Тъй чи заключениито ие чи ни и задължителноу да ти е весилу саму кат си раздрусаш снагътъ в дискутекътъ, ам можи и у къщи да си го напрайм пък чи дан сми прости да плащами на някой да ни пуска чалгата кат можим и сами.

 6. MixMan каза:

  Хахахахаха, Мите, казах ти 😀

 7. nice2mitiu каза:

  рейтинг, светльо, посещения гоним

 8. MixMan каза:

  А, гоним. Колко да ги гоним, не мое напрайм 500 000 на ден никога. Нито 50 000, нито 5 000…

 9. Mr. Main каза:

  Аааааа, на мене ми каза, че правим средно по 10 милиона уникални само от България!

 10. Agopov каза:

  Не виждам как гониш посещения, като хейтваш чалгата. А и все пак не е логично човек, който е далеч от този стил, да прави класация, която е доста нереална и подтикната от лични впечатления. 🙂 А и с тоя поредица топ 3, можем спокойно да те преименуваме от nice2mitiu на nice3mitiu 😈 😀

 11. nice2mitiu каза:

  нямам негативно мнение за чалгата, мнението ми е обективно, на страничен наблюдател. има доста стойностни изпълнения, трябва да признаем. просто всички други хора ревностно защитават чалгата и не могат и да си помислят, че може да има отвратителна поп-фолк песен! със същия успех ще коментирам всеки стил музика -- рап, хаус, метъл- и ще получа подобни отзиви. това, че хората намират постовете ми за хейт -- не съм целял подобен ефект. но се получава явлението на биг брадър -- потребителите коментират нещо, с което не са съгласни, често това са моите постове

 12. Хитър Петър каза:

  Обидно интересен е факта, че все още трябва да изясняваме кое е изкуство в музиката и кое селянията и пошлостта. До колкото виждам и ще виждам, много хора се забавляват на тази музика. Такъв тип хора не приемат нищо друго освен своето. Те за това са и на такова ниво. Слушането на такава музика се нарича „диагноза“ и с право. Кой разбрал разбрал.