Poison – Unskinny Bop

// MixMan – Споменах ви за Петър Донкин (slash) в прегледа на последната колко-година, той е един рок фен със свободно сърце и изумително точен поглед върху музикалния преход в България, а именно – пътят на чалгата. Сега с гост-пост, като възможен наш нов автор. Честито!

Внимание: Тази песен е опасна за живота!… Особено, ако се слуша в кола с мощност над 100 конски сили. Песента открито и настоятелно подстрекава десният крак да тактува заедно с тежкия ритъм на барабаните. А под него, не забравяйте, че стои педалът на газта, който механично и морално отговорно е пряко свързан с всички 100 и повече конски сили под капака на колата ви!

Но освен буквално, тази песен убива и морално. Няма начин как да оцелее благоприличието ви, ако чуете първите акорди на обществено място – в обществения транспорт например. Барабаните и басът влизат толкова брутално, че ударната вълна преминава през слуха и тялото със силата на медицински електрошок, който може да събуди и мъртвец. Причинно-следствената реакция на човешката физиология е именно електрошокова – през тялото преминават ритмични импулси, които стилистично се оформят като куфеене, със задължителния елемент на мятане на главата наляво-надясно. Който жест е особено адекватен в обществения транспорт!

Не на последно място песента убива и емоционално – още първите тактове на барабаните и баса вдигат емоционалния градус, като нагнетяват до взривна компресия кръвта в сърдечните клапи. Сърцето започва да бие учестено, отмервайки пулсиращо последните секунди преди експлозията… 5, 4, 3, 2, 1 Бумммммм! Момента, в който соло китарата се включва с режещ риф, клапите не издържат на налягането и избухват – кръвта се разлива като Цунами, помитайки по пътя си всяка фибра от тялото, докато накрая се удари със страшна сила в прибоя на мозъчната кора. За да ви остави без всякакви мисли и образи, пречистени!

download: Poison – Unskinny Bop.mp3