Топ 3 – Хисарския Поп

И аз се осмелих да направя класация. Вечна класация на творчеството на един класик! Човекът, който години пееше в сянка и никой не го знаеше как изглежда. Другари и другарки, пияници и пиянки. Дис из Димитър Андонов a.k.a. Хисарския Поп!!!

Започваме:

Номер 5

“НАЙ-КРАСИВАТА ЖЕНА”

Номер 5 в ТОП3 заема романтичната композиция, посветена на нея. Нея с главно “Н”, “the нея” – жената. Ей, колко песни сме изпяли за тях, а какво получихме насреща за толкова години? Ето ТОВА! Браво,бе! Но да се върнем на песента. По-позната е на кръчма-феновете от кавър на “Наско Ментата – Заспали Чувствa”. Но оригиналът си е оригинал.

Номер 4

“ОБИЧАМ ТЕ”

Четвъртият в челната тройка е вечният хит “Обичам тееее, дори когато си със друг, обичам те, без теб живота ми е пуст”. Каква лирика, какъв аранжимент, каква мандолина!

Номер 3

“В ТАЯ СТАРА КРЪЧМА”

По-пиянска песен от тази НЯМА. Пял съм я многократно, както повечето от субектите, които са сядали на ракия и салата, без да слушат drum`n`bass.

Номер 2

“ЕДНА ЦИГАРА”

Тук жената е възпята като антигерой, а лека срещу нея е… цигарата. Разбира се, като казвам цигара, нямам предвид “Арда” без филтър, а нещо по-тузарско – червен “Средец”, примерно.

Намбър 1

“ДАЙ СИ СЪРЦЕТО”

Нямаше просто коя друга песен да оглави еднолично върха. Въпреки, че по-младите не са запознати пряко с творчеството на Хисарския Поп, на тази песен се радват повече, отколкото на “Тупалка”, за което се радвам. Вечен хит. Шлагер, който пътува във времето. Всеки българин е длъжен да знае наизуст националния химн и “Дай си сърцето”.

Един сборен микс на попа, в общи линии са песните, с които ще запомним този велик човек.

Хисарския Поп – Mix.mp3

Коментари

  1. frog казва:

    Брях! Много си смел бре, Агопов, да се хвърлиш с главата надолу в туй “творчество”. :P

  2. Agopov казва:

    Както казах, това са вечни шлагери, и няма как да бъдат пропуснати от моя милост. Скоро ще има и други подобни класации :)